Afgelopen zaterdag 25 mei ’19 heeft de jeugdgroep en volwassengroep van de survivalvereniging op verschillende onderdelen meegedaan met de survivalrun in De Knipe (Heerenveen) hieronder het verhaal van onze toppers Noah en Chaya!

Zaterdag 25 mei hebben we survivalrun De Knipe gedaan. Het was in Friesland en dus wel een uur rijden! Toen we waren aangekomen konden we mijn papa nog net zien vertrekken. Hij deed ook mee.

Toen gingen we shirtjes halen enzo. Toen we begonnen, moesten we gelijk al door een sloot. Er waren heel erg veel netten, maar ook veel sloten. Er was ook een super hoge hindernis en die vond ik heel erg eng, maar ik heb hem wel gedaan. We moesten ook nog door een kanaal! Die was zo diep dat we moesten zwemmen!

Na de run waren we heel erg vies, dus we gingen douchen. Toen we klaar waren met douchen, kregen we van Suus nog een appelflapje en een bakje lolly’s. Het was super leuk!

Chaya

Ik deed de run met Floris en Johan. Onze tijd was 1:28. Ik vond het leuk dat we door sloten gingen. De run was superleuk. De volgende keer ga ik weer mee!

Noah

Afgelopen zondag stond de Survivalrun 2019 in Zelhem (Gelderland) op het programma voor 8 leden van de Survivalvereniging uit Stedum. Na een voorbereidingsperiode van ruim 8 weken op het parcours in Stedum hebben de leden zich kunnen voorbereiden op deze Survivalrun. Na zondagochtend ruim 2 uur te hebben gereden arriveerden de leden in Zelhem voor de 5.5 of 8 kilometer recreatieve Survivalrun. Het parcours bestond uit diverse hindernissen zoals;  waterdoorsteken, pakladders, swingovers, apenhangen, klimnetten en combinatie hindernissen.

De leden kregen minimaal  25 hindernissen voor de kiezen. Het doel was om in ieder geval het rode bandje te houden Na een korte warming-up verschenen de leden om 11:50 uur aan de start. Het parcours startte met een aantal mooie water hindernissen,  waaronder lianen van balken boven het water en een swing-overnet. De groep viel direct uit elkaar voor de eerste hindernissen. Cor Slager uit Stedum was voor de groep uitgegaan en ging op snelheid langs de hindernissen, daarop volgde Klaas Bosker en de eerste vrouw Renate Werkman. Beiden uit Ten post en ook later Tina Hannemann uit Stedum. De overige leden bleven bij elkaar om elkaar mentaal bij te staan binnen het parcours. Maurice Vischjager, Trix Leegte,  Jerymias Pirsouw en Johann Veen hebben elkaar er door heen gesleept en zo ook het befaamde bandje kunnen behouden. Al met al een mooie en geslaagde Survivalrun in Zelhem.

Zaterdag 2 juni vond er in De Knipe (Friesland) een survivalrun plaats. Vanuit de vereniging hebben 2 jeugdleden samen met een volwassene meegedaan aan de funrun.

Een paar mooie actiefoto's en de jeugd aan het woord.

Manouk: "ik heb voor het eerst meegedaan aan een survivalrun en ik vond het heel leuk. We moesten door sloten en over hindernissen. Nu weet ik wat ik nog beter moet oefenen en dat ga ik ook doen. Met de volgende survivalrun wil ik weer meedoen!"

Sophie: "Ik vond het heel leuk en spannend de eerste keer meedoen met de run. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en ben trots op wat ik neer heb gezet. Het is aan te raden want het is echt super leuk!"

De Survivalvereniging Stedum doet mee aan de Nationale Sportweek. Dit betekent dat mensen die nog nooit hebben deelgenomen kunnen proeven aan de survivalsport. We zijn er voor de beginner en de gevorderde! Altijd al een keer gedacht mee te willen doen? Kom gewoon mee doen! Je kan meer dan je denkt.

Op de volgende data voor 16 jaar en ouder:

• Maandagavond 17 september van 19:30 tot 20:30 uur
  • Woensdagavond 19 september van 19:30 tot 20:30 uur
  • Zaterdagochtend 22 september om  09:00 tot 10:15 uur

Kinderen vanaf 10 jaar - 15 jaar :

• Vrijdag 18:30 uur

Meld je aan via voor een training via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Cor 06 29 38 80 67

14-04-2018

Vandaag was het zover. We mochten weer aan de bak voor de re-training Medic First Aid (EHBO). Onder leiding van Jesper Hommes hebben we diverse proeven doorlopen zoals; de zorgcirkel, behandeling van verstikking, reanimatie met AED en diverse praktische oefensituaties. We hebben een aantal scenario's doorlopen. Zo waren er ongelukken met kleine wonden, verstikking en zelf reanimaties waar de trainers en andere cursisten wel raad mee wisten. De trainers van de Survivalvereniging uit Stedum zijn weer helemaal opgefrist,  zodat er in noodsituaties op geanticipeerd kan worden!