Zaterdag 2 juni vond er in De Knipe (Friesland) een survivalrun plaats. Vanuit de vereniging hebben 2 jeugdleden samen met een volwassene meegedaan aan de funrun.

Een paar mooie actiefoto's en de jeugd aan het woord.

Manouk: "ik heb voor het eerst meegedaan aan een survivalrun en ik vond het heel leuk. We moesten door sloten en over hindernissen. Nu weet ik wat ik nog beter moet oefenen en dat ga ik ook doen. Met de volgende survivalrun wil ik weer meedoen!"

Sophie: "Ik vond het heel leuk en spannend de eerste keer meedoen met de run. Ik ben blij dat ik het heb gedaan en ben trots op wat ik neer heb gezet. Het is aan te raden want het is echt super leuk!"

14-04-2018

Vandaag was het zover. We mochten weer aan de bak voor de re-training Medic First Aid (EHBO). Onder leiding van Jesper Hommes hebben we diverse proeven doorlopen zoals; de zorgcirkel, behandeling van verstikking, reanimatie met AED en diverse praktische oefensituaties. We hebben een aantal scenario's doorlopen. Zo waren er ongelukken met kleine wonden, verstikking en zelf reanimaties waar de trainers en andere cursisten wel raad mee wisten. De trainers van de Survivalvereniging uit Stedum zijn weer helemaal opgefrist,  zodat er in noodsituaties op geanticipeerd kan worden!

Banketstaven 29 en 30 november 2017

Op woensdagavond 29 en donderdagavond  30 november lopen we langs de deuren voor de verkoop van banketstaven namens de survival vereniging Stedum. Dit om onze vereniging financieel gezond te houden en voor uitbreiding en onderhoud van onze survivalbaan.

Johann Veen Bestuur survival vereniging Stedum

Afgelopen zaterdag 13 januari vond de eerste ouder/ kind run plaats bij Survivalvereniging Stedum. een aantal jeugdleden van de vereniging hadden zich opgegeven en een ouder of familielid gevraagd om mee te doen aan deze sportieve middag. En zo stonden er zaterdag dus 5 teams klaar. Na de warming up en een spectaculair balspel op de zandvlakte gingen we met elkaar terug naar de suvivalbaan.

Na een oefenronde en uitleg over de techniek van de apenhang en de schipperslag mochten de teams van start met de run. Een prachtig gezicht om zowel de jeugdleden als de ouder/ familieleden te zien zwoegen. Na deze sportieve inspanning werden ze beloond met warme chocolademelk, een lekkere koek en een stuk fruit. Goed gedaan allemaal.

Survivalrun Groningen 6 november ’16

Afgelopen zondag heeft de survivalvereniging Stedum met  2 teams van 4 personen deelgenomen aan de survivalrun in Groningen. Bij de jeugd was Milena Zuidam als eerste jeugdlid vertegenwoordigd vanuit de vereniging.

Milena heeft het bijzonder goed gedaan tijdens haar eerste survivalrun en heeft zichzelf overtroffen met een 7e plaats en een tijd van 51:58 uur bij de 5 kilometer tot 12 jaar

Voor team 1 bestaande uit Johann, Cor, Maaike en Tina was het doel de eindstreep halen.  Voor Maaike was het de  tweede en Tina de eerste run. Met een beetje hulp  en doorzettingsvermogen bij de twee dames is het gelukt om als 3e bij de teams over de finish te komen. Wat een top team!

Floris, Frank, Herman en Jacqueline hebben het  erg goed gedaan. Zij zijn als 4e geëindigd bij de teams 5 kilometer. Voor Herman en Jacqueline was het beiden de eerste keer! Volgende keer gaan we naar Westerbork.