Onstaan van de survivalsport

De survivalsport is onstaan in Beltrum een plaats in de Achterhoek. Hier werd door een vriendeclub "De Losse Flodders" in de jaren 70 van de vorige eeuw naast voetbal en touwtrekken diverse wedstrijden georganiseerd met droppings, zeskampen etc. In 1987 werd rondom een zeskamp een hindernistocht georganiseerd met diverse onderdelen zoals;  over boomstammen klauteren en over stijgers klimmen. Daarnaast was de organisatie betrokken bij de jaarlijkse slibjacht, waarbij ruiters en de meute door een vossenspoor trokken. (ongeveer 15 kilometer lang) Hier waren een aantal natuurlijke hindernissen te vinden tijdens de tocht. Vanuit deze combinatie is het idee ontstaan om hier een vereniging of stichting voor op te richten.  Op dit moment zijn verschillende verenigingen en stichtingen die zich met deze sport bezig houden. (bron:SBN)

Bekijk de folder van de survivalbond: